Hverdagen

 

Dagen starter i opsamlingen på Østerbro. De voksne, der møder klokken 7:00, laver et hyggeligt morgenbord til de børn, der er kommet tidligt ud af sengen.

Vi siger godmorgen til hinanden, og børnene får sagt farvel til forældrene. Vores morgener starter fredeligt og i et roligt tempo. Det tror vi er vigtigt for børn og for voksne.

Når klokken er ca. 8:30, rydder alle op og tager overtøj og sko på, for nu skal vi endelig til Lynge med bussen som kører kl. 09:00.

 

Informationer videregives og modtages både mundtligt og skriftligt. Vi har en såkaldt krydsmappe. I denne mappe krydser vi børnene af, vi skriver om de har fri, er syge eller er på ferie. Det er også her vi skriver beskeder, f.eks. hvis det er andre der henter, når tingene er glemt i Lynge eller, hvis børnene skal med hinanden hjem mv.

En af de ansatte, der åbner, er ansvarlig for at registrere de fremmødte børn i vores digitale indkrydsnings system (KBHforældre). ”Krydseren” står ved bussen og krydser de børn af, der bliver afleveret her.

Alle børn går ind ad fordøren på bussen. Inden vi kører, er der to der tæller børnene og afstemmer med krydseren.

Busturen til Lynge tager godt en halv time, og vi bruger tiden på at sige godmorgen til alle børnene, læse historier eller synge, og til at fortælle børnene hvilke voksne der er på arbejde, og andre praktiske informationer.

I Lynge får børnene formiddagsmad. Det er som regel frugt som spises ude, mens vi voksne holder et kort morgenmøde.

Når vi er færdige med morgenmødet, begynder de forskellige aktiviteter. Det er meget forskelligt, hvad vi laver i børnehaven. Det afhænger af børnenes interesser og behov, af årstiderne og af vejret. Ofte er værkstedet i laden åbent, ligesom der også ofte er bål eller gang i et eller andet projekt.

 

Mellem 11:30 og 12:00, skal vi til at spise frokost. Det er ligeledes forskelligt, hvordan det foregår. Det afhænger af, om vi spiser ude eller inde. Inde spiser vi på stuerne.  Vi forsøger at gøre måltidet til en hyggelig og social stund, hvor vi sammen i ro og mag kan nyde den medbragte mad.

 

Efter frokosten er der ind imellem nogle børn, der har behov for et hvil. På eventurstuen er der mulighed for at hvile en times tid. Imens leger de andre børn, enten inde eller ude, hvis de da ikke er i gang med en masse aktiviteter med de voksne.

 

Så er det tid til at rydde op i haven. Legetøjet skal lægges i kassen, nogle børn skal skifte til hjemmetøj, og alle skal hente deres tasker.

 

Ved 14.30-tiden får børnene eftermiddagsmad.

 

Bussen kører os tilbage til Østerbro klokken 15:00, og vi ankommer mellem 15:30 og 15:45. Tit er børnene så trætte af dagens strabadser, at de falder i søvn i bussen.

Mange børn bliver hentet ved bussen men de, der skal lege lidt i opsamleren, går ind og lægger tøj og taske i garderoben.

 

Klokken 17:00 slutter børnehavedagen, og vi siger farvel og på gensyn i morgen.